Ateliermuseum Jac Maris

ToPé

11 mei t/m 15 juni 2008
Topé ontmoet Jac Maris

Een 40-tal werken van  ToPé (ps. voor Toon Peeters) werden geëxposeerd. Het betrof grafisch werk en schilderijen. Vooral in zijn meest recente werk is de kunstenaar geïnspireerd door de "ontmoeting" met zijn illustere voorganger.

In een warm Marismuseum opende Henk van de Berg, wethouder van de gemeente Heumen, de tentoonstelling. Na een korte inleiding van toenmalig voorzitter van de stichting Jac Marismuseum, de heer Piet Wermenbol, kreeg Henk uitgebreid de gelegenheid om de exposerende schilder/graficus en de aanwezige genodigden toe te spreken.
De klarinetgroep Cadenza o.l.v. Ed Waskowsky gaf tussentijds een kort optreden en de opening eindigde met de onthulling van het schilderij "Maris ontmoet ToPé".
Het terras bij onze beeldentuin fungeerde als toevluchtsoord voor de genodigden, waar zij na afloop van het officiële gedeelte, in alle rust konden genieten van een drankje.
Wie bekend is met Maris en zijn werk, zal in de (onmiskenbaar van de hand van ToPé zijnde) werken, toch veel van zijn illustere voorganger, herkennen. Maar er was uiteraard ook vrij werk van de in Overasselt woonachtige kunstenaar te bezichtigen.
Veer meer informatie klik op deze link.

Tope met Maris

DCP_1615

 

 

DCP_1617

DCP_1620

Bel ons