Ateliermuseum Jac Maris

Andreas Hetfeld

21 juni t/m 21 juli 2013
Zichtbare onzichtbaarheid

Affiche - Andreas Hetfeld
Affiche van de tentoonstelling

“De tekeningen en beelden in deze tentoonstelling verbeelden mijn fascinatie voor het onzichtbare. Het werk weerspiegelt mijn manier van kijken naar de wereld met fundamentele vragen zoals: waar kom ik vandaan en waar ga ik naar toe? Daarbij overstijg ik de grens van wat wetenschappelijk bewezen kan worden. Een vorm van religieus werk, zonder enige kerkelijke achtergrond.

Het Marishuis is een bijzondere plek die de gedrevenheid en passie van de kunstenaar Jac Maris voelbaar en zichtbaar maakt. Dit ateliermuseum ademt de geest van iemand die een omvangrijk en gevarieerd oeuvre op zijn naam heeft staan, van tekeningen en schilderijen tot keramiek en sculpturen. Een prachtige plek, dicht bij de natuur, waar ik me meteen thuis voelde en waar ik een zekere vorm van verwantschap beleefde.

Andreas Hetfeld is in 1965 in Duitsland geboren, leeft en werkt sinds 1989 in Nederland en is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt tekeningen, schilderijen en sculpturen, maar ook installaties en buitenprojecten. Een van zijn laatste grote projecten is de Zonneboom, het icoon van zonne-energie in de gemeente Nijmegen.

Meer informatie op de site van Andreas Hetfeld hetfeld.nl

05 Andreas Hetfeld
Drieluik (detail, deel 3)
25x210cm, collage op papier, 2004
Andreas Hetfeld licht zijn werk toe bij de opening
Ontmoeting (detail)
80x25cm, collage op karton en zink, 2007
Spiritual moment
brons, hoogte: 65cm (145cm met sokkel), 2007, unicum
Zonder titel
38x57cm, collage op papier, 2004
Bel ons