Ateliermuseum Jac Maris

Jubileum

Het tweede lustrum werd gevierd op vrijdag 21 juni 2013.

Conservator Leo Ewals opende om 17.00 uur de bijeenkomst voor genodigden met een welkomstwoord, een terugblik op tien jaar Marishuis en plannen voor de toekomst. Hierna gaf hij het woord aan Ellen de Swart, wethouder van cultuur, die namens het gemeentebestuur van Heumen enkele lovende woorden over ons museum sprak.

Cileke Angenent zong vervolgens, op piano begeleid door Theo de Best, drie liederen van Robert Schuman (1810-1856): In der Fremde, Mondnacht en Intermezzo, waarna Gerton Hermers  allereerst Leo Ewals dankte voor zijn onovertroffen inzet voor het museum. Vervolgens presenteerde Gerton het door hem ontworpen nieuwe logo en de nieuwe flyer van het museum.

Na een lied van Kurt Weill (1900-1983) Youkali werd de jubileumtentoonstelling Zichtbare onzichtbaarheid van Andreas Hetfeld geopend. Frans Wildenborg stelde de kunstenaar tien vragen over diens werk die Andreas Hetfeld met verve wist te beantwoorden.

Met een lied van Eden Ahbez (1908-1995) Nature Boy, met improvisatie geïnspireerd op het werk Spiritual Moment van Andreas Hetfeld, werd de middag afgesloten. Het drankje en hapje daarna werd zoals altijd weer smaakvol gepresenteerd door enkele van onze vrijwilligsters. Hieronder ziet u een foto-impressie gemaakt door Adelheid Hasselman van een geslaagde bijeenkomst.


Toespraak Leo Ewals

Jubileum-1
Jubileum-2
Jubileum-3
Jubileum-4
Jubileum-6
Jubileum-7
Bel ons