Wim van Woerkom

Een van de belangrijkste kunstenaars van het Nijmegen van de vorige eeuw. Te zien van 29 Juni t/m 1 september 2019

Wim van Woerkom ontwierp glas-in-lood-ramen voor het stadhuis, voor kerken, scholen en bedrijfspanden. Hij legde de wederopbouw van de benedenstad vast in tekening en ets en hij portretteerde tal van prominenten uit bestuurlijk en universitair milieu. Zijn vlotte etsen van de Stevenskerk, de Commanderie van St.Jan en het Valkhof, van de Ooijpolder en het landschap langs de Waal hangen nog in menig interieur.

Ook in Heumen heeft hij zijn sporen nagelaten. De Heumensen Jorisschool kreeg bij zijn nieuwbouw, behalve keramiek van Jac Maris, een glas-in -loodraam van Wim van Woerkom. De twee kunstenaars hebben trouwens op verschillende plaatsen samengewerkt, onder meer in scholen en kerken in Nijmegen, Wamel, Herten en Sevenum. Zo ook bij het grote modehuis tegenover het Nijmeegse stadhuis waar zowel beeldhouwwerk van Maris als glas-in-lood van van Woerkom zijn te vinden.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is met behulp van een subsidie van het Prins Bernhardfonds een rijk geillustreerd boek over van Woerkom samengesteld. Op zaterdag 29 juni vindt om 15.00 uur de opening plaats in het Marishuis te Heumen en zal burgemeester Bruls van Nijmegen het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Burgemeester Bruls van Nijmegen krijgt het eerste exemplaar

Bel ons