Ateliermuseum Jac Maris

Mijn oog en zoveel meer (TT)

Tentoonstelling Edith Ensinck op Kemna en Van de Ven-Pham

16 april tot 12 juni 2022

Edith Ensinck op Kemna, geboren in Vlissingen, volgde les op de academie in Breda en werkt tegenwoordig in Milsbeek.  Ze schildert figuratief en abstract, zet bloemstukken op met een feestelijk kleurrijk palet maar kan ook een spannend resultaat boeken met een donkere, bijna monochroom gehouden compositie, alles naar gelang de inspiratie van het moment.

Van de Ven Pham uit Noord-Limburg is gefascineerd door het menselijk gezicht. Ze maakte tientallen portretten waarin ze het wezenlijke van uiterlijk en persoonlijkheid tracht vast te leggen. Ze werkt nu eens realistisch, dan weer heel stilerend, en soms reduceert ze een gezicht tot alleen de ogen.

Beide exposanten werken met olieverf, acryl en andere materialen. Ze houden van vrije, losse penseelbehandeling. Ze hebben hun stijl ontwikkeld in contact met collega’s op ateliers en academie, maar voelen zich in essentie autodidact.
De expositie werd zaterdag 16 april geopend door burgemeester Joerie Minses en opgeluisterd met muziek van Shireen Kaijadoe en Sebastiaan Oosthout.
Bel ons