Klik hier om meer praktische informatie te lezen over het ateliermuseum.

Groepen.

Een tentoonstelling bezoeken met een gezelschap? Een rondleiding met uw collega’s of familieleden langs de vaste collectie? Het museum exclusief voor een vriendengroep reserveren? Een culturele conferentie organiseren die in het verlengde ligt van onze museale activiteiten?

Het grote atelier beschikt over een goede akoestiek en een piano, dus geschikt voor muzikale en kooractiviteiten. Een groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 50 personen.

Rondleidingen zijn ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden van het museum. Groepen tot en met 20 personen (lunch vergadering enz. ) worden ontvangen in de tekenkamer, meer dan 20 personen in het atelier (in het laatste geval is het museum gesloten voor publiek en wordt dit op deze website aangegeven bij de openingstijden).

Overige activiteiten zijn workshops lezingen, muziekavonden, voordrachten Op de oude website stond een bestellink voorboeken, die moet er nu ook op staan.

Trouwen in het museum?
Ook dat is mogelijk. Het Marishuis is door de gemeente Heumen aangewezen als officiële trouwlocatie voor het sluiten van een burgerlijk huwelijk. Nadere informatie bij de beheerders.

Educatie.

In het ateliermuseum kunnen kinderen van basisscholen kennis maken met de markante kunstenaar Jac. Maris, het sfeervolle atelier met voornamelijk beeldhouwwerk en de beeldentuin. Het museum is een belangrijk en opvallend cultureel erfgoed van de gemeente Heumen. Door middel van het educatieprogramma willen we een bijdrage leveren aan hun culturele en kunstzinnige vorming en ze een positieve ervaring meegeven. De beleving en belangstelling voor kunst en het plezier dat zij daaraan beleven is uitgangspunt. In de speurtochten wordt aandacht besteedt aan kennis over Jac. Maris, over zijn gebruik van verschillende materialen en de diversiteit van zijn kunstwerken. Kinderen leren zijn beelden en technieken observeren. Tijdens het bezoek aan het “kinderatelier krijgen kinderen” kleine tekenopdrachten naar aanleiding van wat ze gezien hebben. Uitspraak van een van de kinderen: “Ik vond het spannend in het museum, al die beelden die je aankijken! De speurtocht vond ik het leukste om te doen”. De speurtochten hebben de volgende thema’s:

  • Groep 5 en 6 ‘’Jac. Maris en de dieren.”
  • Groep 7 en 8 “Bij Jac. Maris op bezoek”.
  • Voor groep 1 t/m 4 moet nog educatief materiaal ontwikkeld worden.

Er worden nog een speurtochten ontwikkeld over wat er in de beeldentuin te zien is.

Contact: Cobi Schrijen, educatie@marishuis.nl

“Ik vind het leuk dat er in het museum zo veel te zien is”
(Leerling, groep 7)