Klik hier om meer praktische informatie te lezen over het ateliermuseum.

Toegangsprijzen.

Entree:
Tot 12 jaar: gratis
Van 12 tot 18 jaar: € 4,00
Vanaf 18 jaar: € 6,00
Vrienden museum en partner: gratis
Begeleiders gehandicapten/mindervaliden (max. 1 begeleider p.p.): gratis

Rondleiding van ruim een uur:
5 tot 10 personen: € 6,00 p.p. exclusief entree van €4,00 p.p.
Vanaf 10 personen: € 60,00 per rondleiding, exclusief entree van €4,00 p.p.

Openingstijden:
Het Het ateliermuseum is open op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 Uur, maar niet op feestdagen. Raadpleeg altijd eerst de website voordat u komt.

Het museum is gesloten op de volgende dagen:

  • 1e Pinksterdag;
  • 13 juli 2024;
  • 14 juli 2024;
  • 21 juli 2024.

 

Rolstoeltoegankelijkheid
Het gebouw verkeert grotendeels in de originele staat zoals Jac. Maris het heeft achtergelaten. Binnen zijn er een aantal drempels en is nog geen aangepast toilet. Het grote atelier is bereikbaar buitenom via de rechterzijkant. Over aangeharde paden komt u door de beeldentuin bij de achteringang en heeft u toegang tot het Atelier. U moet zich eerst aanmelden bij de hoofdingang, de dienstdoende zaalwacht helpt u dan verder. Het levert dus wat ongemak op, maar het is niet onoverkomelijk.

Parkeren op het museumterrein is gratis. Dat kan aan de rechterzijde van het museum op eigen terrein. Het kan ook aan de linkerzijde van het museum, op de parkeerplaats van het de dierenbegraafplaats, Looistraaat 55a. Deze parkeerplaats is in gezamenlijk gebruik van het Jac. Marismuseum en de dierenbegraafplaats. Totaal zijn er ongeveer 30 parkeerplaatsen beschikbaar. De cirkel vóór het Jac. Marismuseum moet vrijgehouden worden voor hulpdiensten.